En av mina favoriter på julbordet är lax och sill. Jag spisar gärna mer från den kalla delen av julbordet än från den varma. I år kommer vi nog ha några olika sillvarianter, både köpta och egna. Det brukar inte landa på lott att göra sillen men i år kommer jag göra några inläggningar. Det är hur enkelt som helst. Det ser mer avancerat ut än vad det är. Dessutom är det väldigt vackert med olika färger i fina glasburkar. Här kommer ett recept på apelsinsill som jag tror kommer bli en favorit på julbordet! Testa du med!
Apelsinsill
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 dl ättiksprit
Ingredienser:
- 1 burk inläggningssill (420 gr)
- ½ finhackad rödlök
- ½ finhackad gul lök
- 1 lagerblad
- 1 kanelstång
- 10 vitpepparkorn
- 6 kryddnejlikor
- Apelsin i skivor
- Skalremsor från apelsin
1. Blanda lagen i en kastrull och värm till sockret har löst sig. Låt svalna.
2. Skär sillen i bitar och blanda alla ingredienserna i en burk.
3. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.
4. Låt stå minst 24 timmar innan förtäring.