Frossa i ramslök!

maj 19, 2015 | Gott och blandat, Vego

Så fort jag kliver ur bilen doftar det lök. Ett vårtecken om du befinner dig där det växer ramslök. Jag gör mest ramslökssmör som är gott till varma grönsaker, kyckling, kött, fisk. Det är en upplevelse att promenera där ramslöken växer. Det är som ett hav av denna underbara växt. Min man är uppvuxen på landet och när han var barn köpte familjen mjölk från grannen. På våren när ramslöken blommade smakade mjölken lök. I år ska jag prova att marinera knoppar av ramslöksblomman. Jag hittade ett receptet på Ryftes.

Mor Ingas marinerade ramsknoppar

Till en förpackning ramsknoppar (35 st):

1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
lite svartpeppar
lite salladskrydda
ringla i lite flytande honung

Blanda ingredienserna i en burk, lägg i knopparna och låt stå i ett dygn eller två. Rör om lite då och då.

Servera till kött, fisk eller som exklusivt snacks.