Frozen cheesecake med hjortron!
En god dessert som är lätt att förbereda flera dagar innan.
8-10 bitar
- 50 g smör
- 8 digistivekex
- 150 g färskost
- 2 dl strösokcer
- 4 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 125 g hjortron
- 1 vaniljstång
Garnering
- 125 g hjortron
- 1 msk strösocker
- zest från 1 citron
Gör så här:
- Smält smöret och blanda det med digestivekexen i en matberedare till fint smul. Klä en avlång bakform, som rymmer cirka 1 1/2 liter, med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i botten.
- Vispa färskosten med sockret till en jämn smet i en bunke. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den i färskostsmeten. Rör ner hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten.
- Häll färskostsmeten i bakformen och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
- Ta fram formen och låt stå i rumstemperatur i minst en kvart. Lägg upp den färdiga cheesecake på ett vackert fat. Rör ihop hjortron och strösocker och garnera kakan. Toppa med citronzest och små fina blad av citronmeliss.