Frozen cheesecake med hjortron!

feb 18, 2020 | Okategoriserade

IMG_9029

Frozen cheesecake med hjortron!

En god dessert som är lätt att förbereda flera dagar innan. 

8-10 bitar

  • 50 g smör
  • 8 digistivekex
  • 150 g färskost
  • 2 dl strösokcer
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g hjortron
  • 1 vaniljstång

Garnering

  • 125 g hjortron
  • 1 msk strösocker
  • zest från 1 citron

Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda det med digestivekexen i en matberedare till fint smul. Klä en avlång bakform, som rymmer cirka 1 1/2 liter, med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i botten.
  2. Vispa färskosten med sockret till en jämn smet i en bunke. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den i färskostsmeten. Rör ner hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten.
  3. Häll färskostsmeten i bakformen och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
  4. Ta fram formen och låt stå i rumstemperatur i minst en kvart. Lägg upp den färdiga cheesecake på ett vackert fat. Rör ihop hjortron och strösocker och garnera kakan. Toppa med citronzest och små fina blad av citronmeliss.
    IMG_9027