Frozen yoghurt! Värsta trenden!

apr 27, 2014 | Sött

Yoghurtbarer poppar upp här och där. Gillar du glass men vill ha ett nyttigare alternativ till vanlig gräddglass ska du prova den här varianten. När solen steker kan det vara gott att svalka sig med en glass. Men för att slippa bada i vassen i sommar rekommenderar jag dig göra den här godingen som du till och med kan äta till frukost eller mellis. Unna dig en glass i solen!

Du behöver: 500 g färska jordgubbar eller ditt favoritbär, 6 dl yoghurt, gärna tjock grekisk, 4 dl granola, 4 msk flytande honung.

Gör så här: Skär jordgubbarna i bitar om du har valt dessa. och blanda med resten av ingredienserna. Klär en form med plastfolie och bred ut smeten däri, 2-3 cm tjockt. Täck med plastfolie. Låt stå i frysen i några timmar eller tills smeten är helt fryst.

Låt den frysta yoghurten tina 5-10 minuter. Skär den sedan i portionsbitar med en vass kniv. Lägg i plastlådor med lock och ställ tillbaka i frysen. Recept från nya boken ” Det gröna skafferiet” Bonnier Fakta. 

shutterstock_187703201