Frusna Banana Pops!

maj 28, 2013 | Okategoriserade

Nu när värmen äntligen är här behöver ju vi något att svalka oss med. Vi bor ganska när en klassisk kiosk. Där säljer dom pinnglass och mjukglass. Mina barn frågar såklart ibland efter glass. Ibland säger jag ja, och ibland blir det nej eftersom jag anser att socker inte är det bästa att förtära. Dessutom blir några av mina barn ganska speedade av sockret. Så jag föredrar att göra en god smoothie eller bananglass som i recepten nedan. Det är minst lika gott om inte godare och humöret  får inga toppar eller dalar utan håller sig hyfsat jämt i jämförelse om dom skulle ätit en riktig glasspinne. Här kommer lite tips på vad du kan göra med bananer. Grymt god glass som dessutom är nyttig. Kan det bli mycket bättre än så!

Frusna Banana Pops!

4 st bananer, 300 g mörk choklad (helst 70% kakaohalt), topping: nötter, hackade torkade bär, eventuellt strössel (men var beredd på sockertoppen).

Gör så här: 

Dela bananerna i önskad storlek och trä dem på glassträpinnar. Lägg in i frysen och låt dem ligga i 2-3 timmar. Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Ta ut ”popsen” och doppa dem i den smälta chokladen, ”strössla” över toppingen. Förvara dem i frysen tills det är dags att servera.

bananglass

 

Bananglass med mandelsmör och hackade nötter!
Detta behöver du till 4 portioner glass
 
8 frusna bananer (beräkna 2 bananer per person)
2 msk kokosmjölk
3 stora klickar mandelsmör (som jordnötssmör fast det är mandel istället)
 
Lite extra mandelsmör och hackad mandel att dekorera med!

 Så här gör du

*  Förbered en dag i förväg att dela och frysa in bananerna * Lägg de frusna bananbitarna i en mixer och använd knivbladen * Mixa sönder bananerna * Tillsätt kokosmjölken och mixa lite till * Mixa tills det blir en glassmet, du kan behöva hjälpa till med att ta ner glassmet som fastnat på mixerskålsväggarna vid något tillfälle * Tillsätt mandelsmöret och mixa lite till * Ös upp din glass i fina glas eller skålar och dekorera med lite mandelsmör och hackad mandel. Nu är glassen klar! 

Det här receptet och bild hittade jag på www.undervarttak.blogspot.se