GAZPACHO MED TOMAT/GURKSALLAD

jun 1, 2018 | Soppor

4 portioner Gazpacho
600 g röda mogna tomater
1/2 zucchini
3/4 gurka
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
Ca 3 msk citronsaft från färsk citron
1,5 msk balsamvinäger eller vit vinäger
0,5 dl olivolja
Salt & peppar

Garnering:

Finhackad gurka och en näve delade körsbärstomater

Ett gott lantbröd

Färsk basilika

Olivolja

Gör såhär:

Skala gurkan och skär alla grönsaker i stora bitar. Lägg i en mixer eller matberedare, du kan även använda en stavmixer. Tillsätt citronsaft, vitlöksklyftan, olivolja, vinäger, salt och peppar. Mixa soppan tills den når önskad konsistens. Du kan välja att ha gazpachon helt slät eller med bitar i. Smaka av och krydda eventuellt med mer citron, vinäger, salt eller peppar. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Blanda gazpachon ordentligt innan servering. Lägg upp i små skålar eller  glas, toppa med finhackad gurka, delade körsbärstomater, basilika och ett gott bröd.

IMG_4834

IMG_4859