4 portioner Gazpacho
600 g röda mogna tomater
1/2 zucchini
3/4 gurka
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
Ca 3 msk citronsaft från färsk citron
1,5 msk balsamvinäger eller vit vinäger
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Garnering:
Finhackad gurka och en näve delade körsbärstomater
Ett gott lantbröd
Färsk basilika
Olivolja
Gör såhär:
Skala gurkan och skär alla grönsaker i stora bitar. Lägg i en mixer eller matberedare, du kan även använda en stavmixer. Tillsätt citronsaft, vitlöksklyftan, olivolja, vinäger, salt och peppar. Mixa soppan tills den når önskad konsistens. Du kan välja att ha gazpachon helt slät eller med bitar i. Smaka av och krydda eventuellt med mer citron, vinäger, salt eller peppar. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Blanda gazpachon ordentligt innan servering. Lägg upp i små skålar eller glas, toppa med finhackad gurka, delade körsbärstomater, basilika och ett gott bröd.