På många restauranger är gino en klassiker och står inte ens med på menyn. När sommaren är här serveras gino ofta hemma hos oss när gubbarna är mogna i landet. Men den här veckan har vi tur för det finns kanonbra pris på jordgubbar och jag kunde inte låta bli att göra få en försmak av sommaren nu när det är så gråast ute. Barnen älskar den. Vi brukar variera med hallon och blåbär också. Har man inte glass så funkar turkisk yoghurt hopvispad med lite florsocker eller honung.
GINO
Du behöver
- 2 bananer
- 2 kiwifrukter
- 16 jordgubbar
- 1/2 lime
- 200 g vit choklad
- god vaniljglass till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader över värme.
- Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form.
- Pressa över limen. Täck frukten med vit choklad och gratinera i ugnen i ca 4-7 min.(ej undervärme). Cred ev på lite grill mot slutet. Passa noga.
- Servera med vaniljglass.