Glass – utan tillsatt socker!

aug 26, 2014 | Okategoriserade

Ibland kan jag vara sugen på något sött efter maten. Oftast blir det varma bär med kesella eller yoghurt som får stilla mitt sötbehov. Igår mixade jag ihop en ”glass” på frusna bananer och frusna hallon. Jag toppade glassen med favoriten rostad kokos. Barnen blev glatt överraskade när det blev dessert en vanlig tisdag. Dom gillade glassen och slickade skålarna rena! Det som är bra med just den här typen av efterrätter är att man slipper sockerchocken som oftast ger ganska speedade barn. Innan vi åt den goda hallonglassen så vispade jag ihop en enkel omelett som vi åt med bacon. Vi dekorerade med ringblomma och gräslök som växer i trädgården. Enkel och god vardagsmat! Prova du också! Allt gott/ Lina. Kolla in recept längre ner!

bild 2 (24)

omelett

 

Omelett

Jag har lärt mig att räkna 2 normalstora ägg per person. Så vispa ihop så många ägg du behöver beroende på hur många ni är. Sedan tillsatte jag en skvätt grädde, salt och peppar. Värm upp en stekpanna med smör. Häll i äggblandningen. Skiva gärna ner någon form av lök, t. ex purjolök, skivade tomater. Låt omeletten stå och laga till sig, inte på alltför hög värme. När den är fast och fin så är den klar! Toppa med gräslök och ringblomma. Jag serverade knaperstekt bacon till omeletten. Tipp-topp-gott!

Hallonglass (fyra barn och en mamma)

1,5 fryst banan och ca 1 dl frysta hallon.

Mixa, mixa, mixa. Det kan ta lite tid för bananen är oftast stenhård. Om det är lite trögt, tillsätt lite vatten. Det brukar det gå lättare. När du fått en fin konsistens är glassen klar. Servera i någon fin skål och toppa gärna med kokos eller några goda bär! Lycka till!