Glassbomb

dec 30, 2020 | Bakning, Sött

Sedan jag fick barn har det varit svårt att hålla sig vaken till tolvslaget men i år ska jag göra ett försök. Det känns extra viktigt att göra det festligt med tanke på den tid vi lever i och fira in 2021 på bästa sätt. Det är mysigt att få fira in det nya året med familjen, äta en god middag. Basta och spela spel och kolla på den obligatoriska Grevinnan och betjänten 🙂

Den här desserten är perfekt till barn och vuxna och kan förberedas.

GLASSBOMB

  • 1,5 liter vaniljglass
  • 0,5 liter  hallonsorbet
  • 0,5 liter hallonsorbet
  • Strössel, färska eller frysta bär
  • plastfolie och en bunke, ca 3 liter

Gör så här:

  • Täck bunken med plastfolie. Låt plasten hänga över kanterna.
  • Med hjälp av en sked täcker du första lagret av vaniljglassen runt om i bunken. Tryck upp glassen mot kanterna. Spara lite glass som du kommer behöva i slutet.
  • Gör samma sak med hallonsorbet. Fördela den jämnt på vaniljglassen.
  • Gör samma sak med mangosorbet.
  • Avsluta med att täcka glassbomben med vaniljglassen som är kvar.
  • Klä in glassen med plastfolien som hänger över kanterna och ställ in bunken i frysen minst 3 timmar.
  • Ta fram glassen ccc 15 minuter innan den ska serveras. Lägg upp den på ett fat eller bricka och ta bort plasten. Servera med bär. Toppa med strössel.
  • Gott nytt år!

IMG_3679

IMG_3709