Gluten- och laktosfri silltårta

jun 19, 2022 | Fisk, Midsommar

Den här silltårtan är perfekt att servera som på ett buffébord på midsommarfirandet eller bara som den är tillsammans med nykokt färskpotatis.

Gluten- och laktosfri silltårta. 

200 g Glutenfritt mörkt bröd, gärna kavring liknande.

75 g Laktosfritt smör eller luktfri kokosolja.

Smula eller mixa brödet fint och blanda med det smälta fettet.
Tryck till en botten i en springform klädd med plastfolie. Låt stå i kylen ca 1 timma.

Blanda: 
1 oatlys imat fraiche

1 oatlys på mackan

4 msk riven pepparrot

1 burk matjessill (eller mer, beroende på smak och tycke)

1 kruka dill

Rivet skal från 1/2 citron

3 msk hackad gräslök

Salt och peppar

Lägg 2 ark gelatin i vatten, smält sedan i kastrull och blanda ner i smeten.
Ta ut botten och häll på smeten. Låt stå i kylskåp i minst 5 timmar eller över natten. Garnerna innan servering.

Garnering
Röd kaviar rom

Dill

Fint skivade rädisor

Recept Ellen Lindblad

IMG_1887