Den här silltårtan är perfekt att servera som på ett buffébord på midsommarfirandet eller bara som den är tillsammans med nykokt färskpotatis.
Gluten- och laktosfri silltårta.
200 g Glutenfritt mörkt bröd, gärna kavring liknande.
75 g Laktosfritt smör eller luktfri kokosolja.
Smula eller mixa brödet fint och blanda med det smälta fettet.
Tryck till en botten i en springform klädd med plastfolie. Låt stå i kylen ca 1 timma.
Blanda:
1 oatlys imat fraiche
1 oatlys på mackan
4 msk riven pepparrot
1 burk matjessill (eller mer, beroende på smak och tycke)
1 kruka dill
Rivet skal från 1/2 citron
3 msk hackad gräslök
Salt och peppar
Lägg 2 ark gelatin i vatten, smält sedan i kastrull och blanda ner i smeten.
Ta ut botten och häll på smeten. Låt stå i kylskåp i minst 5 timmar eller över natten. Garnerna innan servering.
Garnering
Röd kaviar rom
Dill
Fint skivade rädisor
Recept Ellen Lindblad