Glutenfria pannkakor!

sep 24, 2015 | Bakning

Glutenfri månad…Jag ska avstå från gluten 1 månad för att se hur min mage mår. Har i perioder varit känslig både mot laktos och gluten men har märkt den senaste tiden att min mage inte kommer överens med vetemjöl. Som mellanmål på förmiddagen mixade jag ihop en pannkakssmet av det glutenfria jag hade hemma.

Så här enkelt kan ett recept se ut, det gäller bara att ha råvarorna hemma.

Mixa eller vispa ihop: 2 ägg, 1 dl bovetemjöl, 1/2 dl kikärtsmjöl/mandelmjöl/kokosmjöl, 1 tsk bakpulver tillsammans med valfri vätska, t. ex mandelmjölk, kokosmjölk så du får en lite tjockare smet. Smält en rejäl klick smör i stekpanna. Häll i det smälta smöret i smeten, rör runt. Stek fina pannkakor på lagom värme. Servera med kvarg, grädde, yoghurt och bär.