Ibland vill man bara baka en liten söndagskaka.
Smaklig spis!
Detta behöver du till en kaka
6 ägg
2 msk honung
60 ml smält kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
2 msk honung
60 ml smält kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
½ dl raw kakao eller det du har hemma.
2 bananer
2 bananer
1 dl valnötterLite smält kokosolja till formen
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en stor bunke
- Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
- Krossa valnötterna lätt och vänd ner även dessa
- Pensla formen med lite smält kokosolja
- Häll i smeten i formen
- Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar
- Kakan går bra att frysa eller njutas av direkt 🙂
Kakan är underbar att äta som den är men vill du göra det lite extra festligt så servera den tillsammans med lite vispad kokosmjölk eller grädde.
Bjud din familj och vänner på härligt fika!
Recept och bild kommer från undervarttak.blogspot.se