Blomkålspizza med salami

mar 17, 2017 | Gott och blandat, Varmt, Vego

Hos oss blir det ofta ”veckans resurser” som serveras vid middagsbordet på fredagarna, vilket betyder rester från veckan. Ett bra sätt att ta tillvara på all mat. Myset får bli på lördagen. En skön helgmiddag som uppskattas av mina barn är pizza, och då menar jag både vanlig men framförallt blomkålspizza. Så god och dessutom kul att göra. Servera den helt vego eller toppa med lite god salami eller lufttorkad skinka. Valet är ditt!

Blomkålspizza med salami

Den här pizzan lagar vi ofta i min familj. Den är en klar favorit hos både barn och vuxna. Första gången jag serverade den skrapade det bort toppingen och åt bara upp blomkålen. Klokt val tycker jag! Hoppas du också kommer få en ny favorit / Lina

4 personer

Tid: Ca 30 min

Ingredienser:

1 blomkål, riven

1-2 dl riven ost (till botten)

1 ägg

1 tsk fiberhusk

salt och peppar

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

smör att steka i

1 burk krossade tomater

2 påsar mozzarella

3 dl riven ost (till topping)

ev 120 g god korv av salamityp

3 st tomater

1 liten burk urkärnade svarta oliver

ruccola

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen på ett rivjärn. Blanda blomkålen, riven ost, ägg, fiberhusk, salt och peppar i en bunke. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men det smälter ihop sedan. Täck nästan hela plåten. Låt stå i ugnen 15-20 min eller tills botten har fått lite färg.

2. Under tiden gör du tomatsåsen. Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.

3. Täck pizzabotten med tomatsås, skivad mozzarella och skivade tomater. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.

4. Strimla salamin och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver och ruccola. Smaklig spis!

IMG_9044