Godaste renskaven!

okt 6, 2014 | Kött

Ibland vill man bara att middagen ska stå serverad på bordet, det ska gå snabbt och vara gott. Det här är en rätt som passar de flesta och som är perfekt för barnen att laga. Lätt som en plätt att slänga ihop! I veckans annonsblad finner du både renskav och älgskav.

Galet god renskav!

  • 2 pkt renskav
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st rejäla nävar färska kantareller eller champinjoner (skiva champinjonerna)
  • 5 dl mellangrädde
  • 2.5 msk viltfond med kantarell
  • 1.5 msk rönnbärsgelé
  • 1 msk soja
  • 1 msk smör
  •   lite persilja
  1. Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på. Det går fort.
  2. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i lök och vitlök. Steker lite till. Svampen också förstås! Kanske lite mer smör om det blir torrt. På med grädde och sedan är det bara att börja krydda för allt vad tygen håller.
  3. Låt allt puttra i tio minuter ungefär, tjuvsmaka lite under tiden och servera sedan med ris och kokt brysselkål!
  4. Ps. Om du få det extra norrländskt så tillsätt en klick messmör.

Recept från de bästa ”Husmorsorna” Emma Hamberg och Anette Rosvall.

Viltskav med messmör  och kantareller Receptbild - Allt om Mat

Bilden är lånad från Allt om mat.