Godis som tål 10 timmar i ugnen!

sep 15, 2014 | Rawfood

Har du banan och lite bär hemma så är lördagsgodiset i stort sett fixat! Recept hittar du längre ner.

Visst skulle det kännas härligt att kunna servera ”godis” utan  vitt socker och som du tillverkat själv. Nu har du chansen att testa ett galet enkelt recept som sköter sig självt i ugnen medan du sover. När du vaknar är det klart! Det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur?

I morse när barnen vaknade var det nästan som julafton, skillnaden var att dom sprang till ugnen istället för sockarna. Igår kväll ställde vi in en plåt som skulle bli hallon- och blåbärsremmar. I morse var den klar och barnen fick varsin smakbit efter frukost. Vilken lycka att vakna måndag morgon med ”godis i ugnen som man dessutom får smaka på.

fruktremmar2

fruktremmar1

Recept på hallon/blåbärsremmar!

Du behöver:

250 g färska eller frysta hallon och 50 g färska eller frysta blåbär
200 g banan

Gör så här
1. Sätt ugnen på 50 grader
2. Mixa alla ingredienser till en slät puré
3. Sila eventuellt bort hallonkärnorna
4. Klä en plåt med bakplåtspapper
5. Bred ut fruktpurén (tunt lager) på bakplåtspappret.
6. Torka i mitten av ugnen i 8-10 timmar, släpp ut fukt med jämna mellanrum (remmarna är klara när purén inte längre är kladdig i mitten)
7. Ta ut på plåten, klipp remmar och rulla dem medan de fortfarande är varma

Förvara de rullade fruktremmarna i en lufttät burk så håller de upp till en månad!