Gör din egen höstlovsmandala!

okt 31, 2013 | Okategoriserade

Min yngsta dotter kom hem med en fantastisk målad mandala för någon vecka sedan. Jag blev nyfiken på vad mandala egentligen är. Den här informationen hittade jag på http://annavattenkannastradgard.blogspot.se

Ordet mandala betyder cirkel, och i hinduiska och buddhistiska ritualer syftar det på en figur som ritas på marken eller målas på ett bord och som symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna. Vanligtvis används färgad sand när dessa meditationsfigurer konstrueras av cirklar och former. Mandalan används i samband med meditation, eller mer rättare sagt så är det en form av meditation, den representerar det universum som individen träder in i. Bilderna kommer från www.danmala.com

Jag har under många år praktiserat yoga och även mediterat regelbundet. Jag känner att jag saknar delar av det och ska börja meditera aktivt igen. När jag lagar mat och får fokusera 100% på det jag gör, det meditation för mig. Men hur ofta får jag laga mat själv när fyra barn är med bland grytorna. Då är fokus istället på att se till att alla är nöjda och glada, att ingen bränner eller skär sig. Jag försöker hitta små tillfällen att meditera eller andas med aktivt. När jag åker bil, innan jag ska somna (om jag hinner…innan jag däckar). Ta med en korg och ta en sväng i naturen och samla in material till din mandala. Gör den själv eller tillsammans med ditt barn. Utgå från hur du/ni mår idag, vilket humör du/ni är på. När den är klar, sitt en stund med slutna ögon och andas tillsammans. Sedan kan ni ställa er vid grytorna och påbörja dagens lunch/middag. Andas lugnt!

mandala3 - Kopia

 

 

 

 

 

 

mandala4 - Kopia

mandala2 - Kopia

mandala1 - Kopia