Gör din egen yoghurt!

mar 5, 2015 | Frukost, Gott och blandat

Igår misslyckades jag med yoghurten (se tidigare inlägg) men jag lär mig av mina misstag. Jag bestämde mig för att göra ett nytt försök och i morse när jag vaknade och lyfte på grytlocket fanns där yoghurt. Det känns som trolleri. Jag åt en tallrik med det som fanns hemma, banan, solrosfrön, frysta lingon och saffranshonung. En väldigt god frukost.

Jag hittade det här receptet på Proviva. Kolla gärna in deras film på hemsidan.

  • Yoghurt i termos: 5 dl mjölk, 3 msk yoghurt. Koka upp mjölken till 100 grader, låt svalna till 40 grader och vispa i yoghurten. Se till att termosen är riktigt ren och häll sedan i mjölk/yoghurtblandningen. Ställ i rumstemperatur i ett dygn och sedan i kyl. Hållbarhet 3-4 dagar.
  • Yoghurt i ugn: 5 dl mjölk, 3 msk yoghurt. Sätt ugnen på 60 grader. Koka upp mjölken till 100 grader, låt svalna till 40 grader och vispa i yoghurten. Häll i ugnssäker form med lock. Ställ i ugnen och stäng av värmen. Låt stå ca 10 timmar i ugnen, förslagsvis över natten och sedan i kyl. Hållbarhet 3-4 dagar.