Gör ljuslyktor av konservburkar!

nov 11, 2015 | Gott och blandat

Nu tänkte jag precis skriva att JAG åker minst en gång i veckan till återvinningen men det är ju inte riktigt sant, för det är oftast min man som gör det. Men igår hann jag plocka ur några konservburkar innan han åkte som jag tänkte använda till ett pyssel. Nu när det är mörkt ute tänder vi gärna ljus både inne och ute. Vi gillar att hänga lyktor träden och gärna tända några vid entrén. Men igår insåg jag att många av våra lyktor har gått sönder av väder och vind. Konservburkarna jag räddade från återvinningen skulle få bli våra nya lyktor.

Så här gjorde vi: Barnen satte igång och ritade mönster på burkarna och jag borrade med speciell borr som du kan borra metall i. Det som är viktigt att tänka på är att kanterna är väldigt vassa precis vid öppningen, samt att hålen du borrar blir vassa. När du borrat klart kan du fästa en ståltråd i lämpliga hål och sedan är den klar att användas. Jag tror även det kan bli fint att måla burkarna i någon färg efter att man borrat. Men så långt kom inte vi. Lycka till!