Dom allra flesta chokladtryffelrecepten innehåller socker så jag blev så glad när jag fann här utan socker. En mäktig liten gobit som tåls att göras liten. Jag snodde ihop den här tryffeln under reklampauserna i ”Så mycket bättre”. Sen fick tryffeln kallna under ”Downton abbey” för att slutligen formas till bollar (gärna oregelbundna, mycket charmigare) som sedan rullas i kakao. Förvara i kylen och spara till jul om du kan hålla dig! Ps. Perfekt present!
Kanel-och kardemummatryfflar
Ingredienser
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
- 1 stött kanelstång
- 2 dl vispgrädde
- rivet skal av 1 citron
- 200 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
Garnering
- kakao
Så här gör du
- Koka upp grädden med kardemumma och kanel. Låt stå ca 15 minuter.
- Koka upp grädden och sila bort kryddorna. Lägg citronskalet och chokladbitar i grädden och smält under omrörning. Ställ kallt för att stelna.
- Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i kakao och förvara kallt.
För alla
Tryffeln är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och, vid behov, mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfri choklad.