GÖR VITLÖKSBRÖD I FÄRDIG BAGUETTE!

sep 4, 2019 | Okategoriserade

GÖR VITLÖKSBRÖD I FÄRDIG BAGUETTE!

50 gr smör
1 medelstor klyfta vitlök
1 msk persilja, fryst eller färsk
en nypa flingsalt

Gör såhär:

Låt smöret bli rumsvarmt. Pressa i vitlöken. Tillsätt persilja och flingsalt. Mosa ihop allt med hjälp av en gaffel. Skär 3 cm tjocka skåror i baguetten men inte ända ner. Klicka i vitlökssmör i varje snitt. Rulla in i folie, men lämna lite öppet längst upp på baguetten så att skårorna syns. Sedan in i ugnen på ca 225 grader i 15 minuter.

Servera gärna med en god soppa. Till exempel den här goda morotssoppan som du ser på bilden ⬇️IMG_7775

MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA

Servera gärna med den goda kryddblandningen Za’atar-frökrydda som du hittar recept på längre ner.

Soppa till fyra personer

1 gul lök, skalad och skivad

8 stora morötter, skalade och skivade

2-3 tsk riven ingefära

8 dl vatten

2 buljongtärningar (t ex grönsaks- eller hönsbuljong)

salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg lök, morötter och ingefära i en stor gryta. Bryn lite lätt innan du slår på vatten och låt det koka i 20 minuter med buljongtärningarna.
  2. Ta mixern eller matberedaren och kör tills du får en slät puré.
  3. Salta, peppra och servera med vitlöksbrödet. Ps. toppa gärna soppan med den goda fröblandningen. ⬇️
Za’atar-frökrydda
  • 4 msk pumpafrö
  • 4 msk sesamfrön
  • 1,5 msk spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 msk sumac
  • 1 tsk salt
  1. Börja med Za’atar kryddan. Lägg alla ingredienser utom Sumac och salt i en torr stekpanna. Rosta ett par minuter så att dofterna kommer fram och fröna blir gyllenbruna. Mortla alltsammans grovt och blanda i sumac och saltet.