GÖSTAS RABARBERPAJ!

jun 10, 2019 | Bakning

fullsizeoutput_3faf

GÖSTAS RABARBERPAJ

Jag har den stora lyckan att kunna plocka mina egna rabarber i trädgården. Numera får jag hjälp av mina sorkar som gärna hänger i köket med mig. En av sönerna är en fena på att göra rabarberpaj.

fullsizeoutput_3fb0

  • DU BEHÖVER
  • ca 500 g rabarber
  • 1dl råsocker eller vanligt socker
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 1 tsk mortlad kardemumma & 1-2 msk socker
  1. Skala eventuellt rabarberna och dela dom i cm-stora bitar.
  2. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
  3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg rabarberna på botten av formen, strö över några msk socker och 1 tsk mortlad kardemumma. Strö över smuldegen.
  5. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Servera med valfritt tillbehör, t.ex glass, grädde, kvarg.

fullsizeoutput_3fa6