GÖSTAS RABARBERPAJ
Jag har den stora lyckan att kunna plocka mina egna rabarber i trädgården. Numera får jag hjälp av mina sorkar som gärna hänger i köket med mig. En av sönerna är en fena på att göra rabarberpaj.
- DU BEHÖVER
- ca 500 g rabarber
- 1dl råsocker eller vanligt socker
- 1,5 dl kokosflingor
- 1,5 dl havregryn
- 2,5 dl vetemjöl
- 200 g kallt smör
- 1 tsk mortlad kardemumma & 1-2 msk socker
- Skala eventuellt rabarberna och dela dom i cm-stora bitar.
- Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- Smörj en ugnsfast form. Lägg rabarberna på botten av formen, strö över några msk socker och 1 tsk mortlad kardemumma. Strö över smuldegen.
- Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Servera med valfritt tillbehör, t.ex glass, grädde, kvarg.