Gräddfilspannacotta

maj 12, 2020 | Bakning, Sött

Det finns recept som man återkommer till och som man vet funkar. Det här är ett sådant. Ett säkert helt enkelt. Jag har ingen förkärlek när det kommer till pannacotta. Jag ser bara en stabbig söt gräddklump framför mig. Men den här pannacottan är len och inte alls stabbig och dessutom syrlig tack vare gräddfilen. Jag föll pladask. En perfekt dessert som du kan anpassa till att vara liten, mellan eller stor. Jag serverar frukt efter säsong. På sommaren blir det mycket hallon och jordgubbar toppad med lite riven lime. I mitten på januari serverar jag en blandning av frysta hallon och mango, vindruvor och kiwi. Gott och syrligt. Biscottin köper jag om jag inte hinner baka 🙂 Receptet kommer från Marcus Aujalay.

Gräddfilspannacotta med fruktsallad!

Ingredienser: 

1½ gelatinblad

1½ dl vispgrädde

5 msk strösocker

1 vaniljstång

3 dl gräddfil

Fruktsallad

Blandade frukter efter säsong.

Pannacottan: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg de och vaniljstången i en kastrull. Slå på grädde och socker. Låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan.

Krama ur vätskan ur geletinbladen och smält dom i grädden. Låt gräddblandningen svalna något, ta upp vaniljstången och blanda i gräddfil.

Häll upp i portionsglas och låt stå i kyl i minst 2 timmar.

Servera pannacottan med frukt och nötbiscotti. Ljuvligt gott.

IMG_0634