GRATINERAD PEPPARKAKA!

dec 19, 2018 | Bakning

48397830_2311655652448198_6215215601737007104_n

Min äldsta son och jag har tittat på gamla avsnitt av ”Jul med Ernst” och då fastnade jag för det här receptet som jag testade idag, Supergott och enkelt. Tror det passar väldigt bra till glögg men också till testunden. Lycka till!

Du behöver

  • 500 g pepparkaksdeg (gärna Östenssons egna)
  • ca 100 g stark god ost, t ex vällagrad präst
  • Valnötter
  • ev flingsalt

Gör så här

1. Frys pepparkaksdegen, den ska var genomfrusen så att den är lätthanterlig.

2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Hyvla pepparkaksdegen tunt med mandolin eller skiva tunt

med kniv och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt.
4. Riv osten fint och toppa varje skiva med lite ost. Toppa med en

valnöt. Avsluta ev med lite flingsalt om extra sälta önskas. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Låt svalna.

Ernsts tips på ett riktigt enkelt glöggsnacks som du gör på färdig pepparkaksdeg, god lagrad ost och valnötter.

Receptet kommer från ”Jul med Ernst”.

48410988_244705473104942_460847650103623680_n

48385240_286048325431138_7025476704139214848_n