Grattis alla mödrar!

maj 29, 2016 | Bakning, Sött

Grattis alla mammor!

Stort grattis till min fina mamma som jag beundrar väldigt mycket och som jag tycker väldigt mycket om. Du är grym!

Stort grattis till mig själv eftersom jag är mamma till fyra ungar. Idag vaknade jag av ett glas som krossades i köket och barnröster som diskuterade hur de skulle lösa saneringen av glasskärvorna. En sopade och en dammsög. Härligt att ligga och låtassova och höra att hur de löser uppgiften. Efter ett tag kom de in med en frukostbricka och paket. Paketen innehöll allt från en härlig elektrisk fotfil till gamla sudd. En salig blandning precis som det ska vara på mors dag. Sedan följde en dag med både lycka, plantering av potatis, golf och kaos.

Efter pizzamiddag kom nästa överraskning, ena dottern hade bakat en tårta hos farmor som hon gav mig i present. En sockerkaka som hon toppat med grädde, blåbär och jordgubbar. Supergod och väldigt somrig. Efter tårtan blev det kvällsdopp i havet. En toppendag helt enkelt.

Jag älskar att vara mamma trots den ständiga jongleringen av allt!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl smör-och rapsolja
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop smör-&rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden och bred den på kakan. Halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå.

img_4136.jpg

img_4149-2.jpg

img_4153.jpg

1,2,3,4 och mannen kom med som skugga 🙂