Griljera julskinkan

dec 15, 2023 | Fläsk, Högtider, Jul, Kött

julmat

Det finns lite olika varianter om man kikar runt på olika sidor men det här receptet kändes som en klassiker. Vi har nu ätit oss igenom halva skinkan så till julafton får vi nog köra en repris på griljeringen.

Griljerad julskinka!

  • 2 kg kokt julskinka
  • 1 st ägg
  • 1 dl senap, söt och stark
  • 2 tsk socker
  • ca 1 dl ströbröd
  • en påse kryddnejlikor till garnering

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  • 2. Blanda ägg, socker och senap till griljering. 
  • 3. Skär bort svålen på skinkan. 
  • 4. Pensla snittytan med senapssåsen. 
  • 5. Pudra över ströbröd. 
  • 6. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg. 

img_0085