
Jag ska erkänna att det är första gången jag griljerat en julskinka. Tidigare jular har någon annan tagit sig ann uppdraget med julskinkan. Har du en kokt julskinka är det busenkelt. Kolla in filmen på FB så förstår du vad jag menar. Det går inte att misslyckas. Det finns lite olika varianter om man kikar runt på olika sidor men det här receptet kändes som en klassiker. Vi har nu ätit oss igenom halva skinkan så till julafton får vi nog köra en repris på griljeringen. Vid det laget är jag ingen rookie längre utan en erfaren skinkgriljerare. Nedan hittar du receptet!
Griljerad julskinka!
2 kg kokt julskinka
1 st ägg, 1 dl senap, söt och stark, 2 tsk socker, ca 1 dl ströbröd, en påse kryddnejlikor till garnering
Tillagning
- 1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Blanda ägg, socker och senap till griljering.
- 3. Skär bort svålen på skinkan.
- 4. Pensla snittytan med senapssåsen.
- 5. Pudra över ströbröd.
- 6. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg.