Tre olika toppingar på en klassisk grön ärtsoppa. Billig rätt som du lätt piffar med lite olika tillbehör. Välj den som du gillar mest.
Ingredienser 4 portioner
- 500 g frysta ärtor
- 1 gul lök eller 3 schalottenlökar
- 7 dl vatten
- 2 buljongtärningar, grönsak eller höns
- 2,5 dl grädde eller creme fraiche
Gör så här
- Skala och hacka löken. Fräs löken lite lätt i en rymlig kastrull. Häll i vattnet, buljongtärningar och de frysta ärtorna. Låt koka upp. Låt det koka under lock ca 5 min. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt det koka upp en gång till.
Toppingar
Pepparrot
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk pepparrotsvisp
- Gräslök (valfritt)
Blanda ihop creme fraiche och pepparrotsvisp och smaka av så du får önskad hetta.
Ägg & bacon
- Räkna med ett ägg per portion
- 2 paket bacon
Koka upp vatten. Lägg ner äggen försiktigt och koka i 8 min. Skölj äggen direkt i kallt vatten. Låt de gärna ligga kvar en stund i det kalla vattnet i kastrullen. Stek baconet knaprigt och skär i mindre bitar.
Mozzarellakräm
- 1 paket mozzarella
- 3-4 msk creme fraiche elfes tjock yoghurt
- Saften av 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- Olivolja
Riv mozzarellan i mindre bitar. Blanda slarvigt ihop mozzarellan med creme fraiche eller yoghurt. Smaka av med citron, salt och svartpeppar. Ringla över olivolja direkt i soppan.

