Kylan håller i sig och då passar en soppa fint till middag. Igår blev jag bjuden på den härlig grön ärtsoppa som toppades med parmesan, knaperstekt bacon och crème fraîche. Rekommenderas varmt!
CRÈME NINON med tillbehör
-
600 g frysta ärtor
-
1 msk smör
-
1 st gul lök
-
8 dl vatten
-
2 st hönsbuljongtärningar
-
salt och peppar
Tillbehör
- Ett paket bacon, stek den knaprigt
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl riven parmesan
SÅ LAGAR DU
Börja med tillbehören.
Soppan
1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt ärterna, vatten och hönsbuljongtärningarna. Koka ca 10 minuter under lock.
2. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av om det behövs salt.
3. Hetta upp soppan.
4. Häll upp i skålar och servera. Låt gästerna lägga på tillbehören själv. Smaklig spis!