GRÖN KÖTTFÄRSSÅS!

okt 10, 2017 | Vego

En klassiker på sitt sätt – Grön köttfärssås!

Många föredrar att ha en köttfri dag i veckan. Det kan finnas olika orsaker men bra är det. Både för kropp och miljö. Men ibland kan det vara knepigt att ”lura” i barnen grönsaker. Som tur är äter mina barn det mesta så utmaningen blev att göra den här köttfria såsen så likt en vanlig som möjligt. Det va bara ett av barnen så kände att det inte va köttfärs. Så jag ser det som ett gott betyg till Quornfärsen som lyckades ”lura” mina små kockar.

Här är receptet på den gröna köttfärssåsen

4 portioner

Du behöver:

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning
  • Till servering:

250 g okokt spagetti
parmesan
färska örter, timjan

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning.

Skala löken fint. Skala och skiva vitlöken. Skala morötterna och dela dom i valfria bitar.

Värm olja eller smör i en panna. Stek lök, vitlök, morötter, kryddor på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt quorn och blanda väl. Vänd runt och låt det steka i ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, matlagningsvin och buljongtärning. Låt småputtra cirka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

IMG_2485

IMG_2534