Något till midsommar kanske…?
Servera den här vackra pannkakan som tapas på buffébordet eller som en egen rätt. Den är lika som som vacker. Toppa med dina favoriter. Jag valde själv ”löjrom” men varför inte räkor ?
Grön pannkaka med kallrökt lax & sparris
- Gott som snacks till drinken.
- Servera som en rätt på buffén.
- Perfekt som utflyktsmat.
Ingredienser:
Pannkaka:
6 ägg
65 g babyspenat
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i
Fyllning:
1 ask färskost, t.ex philiadelphiaost
180 g kallrökt lax
ett knippe sparris
ett knippe dill
en ask smörgåskrasse
en burk stenbitsrom eller löjrom
salt och peppar
1 citron
Gör så här:
- Mixa ägg, spenat, salt och peppar i en blender eller med en stavmixer till en grön omelettsmet.
- Stek fyra till fem pannkakor i smöret, gärna i en teflonstekpanna.
- Låt de svalna en aning innan du fyller dom.
- Bred på ett tunt lager med färskost på pannkakan. Lägg på en bit kallrökt lax. Toppa antingen med en hel sparris, kokt eller rå eller strimlor gjorda med en potatisskalare. Lägg på några kvistar med dill, salta och peppra och pressa på lite citron. Rulla ihop och skär i lagom stora munsbitar. Ställ upp bitarna på ett fat och toppa med löjrom och klipp över smörgåskrasse. Smaklig spis!