Grön smoothie – Hulken

feb 6, 2018 | Dryck, Frukost

Jag måste bara få dela med mig av mitt nya inköp till min/vår maskinpark i köket. En ny blender. Den är verkligen helt magisk. Jag tror jag är lite kär. Ok, det finns en nackdel och det är att den låter endel men å andra sidan mixar den så snabbt så jag står ut. Jag väcker numera familjen med vår nya väckarklocka ”blendern” när morgonens smoothie mixas.

Just nu mixar jag ner allt jag kommer åt. Frostig grönkål från landet blandat med frysta hallon och blåbär. Jag gömmer allt möjligt nyttigt och barnen dricker glatt utan att veta att deras kära mor boostar deras kropp och tarm med det allra bästa.

Här kommer ett helt vanligt recept från mig som jag gjorde häromdan. Håll till godo.

Alla mått är lite på en höft.

Låt oss kalla den HULKEN, ca 5 mindre glas

  • 1 avokado, skalad och urgröpt
  • 1 stor banan, gärna grön
  • 1 näve bladspenat eller grönkål
  • 1/2-1 dl fryst mango
  • 1/2 dl frysta havtorn
  • Färsk ingefära, några cm stor bit, skalad.
  • Någon form av vätska, kanske 3-4 dl, jag använde äpplejuice och kokosvatten

Mixa allt till en härlig krämig konsistens. Servera gärna med några blåbär på toppen. Servera direkt och njut!

27721344_10156061041522673_1998881134_n