GRÖNKÅLSCHIPS MED CHILI!

nov 27, 2017 | Vego

Den här tiden på året och ett par månader framåt är prefekt att gå loss på grönkål i alla dess former. Chips, paj, soppa, smoothies m.m.

Vi har grönkål i vår rabatt så det är bara ut och plocka. Den klarar av frost och är väldigt enkel att odla.

Under tiden jag skriver det här sitter jag och njuter av chipsen jag enkelt gjorde för en stund sedan. De är verkligen beroendeframkallande. Testa själv och se om du kommer servera dessa istället för vanliga chips 🙂

GRÖNKÅLSCHIPS

  • 1 knippe grönkål
  • ¾ msk olivolja
  • salt eller flingsalt
  • chiliflakes

Så här gör du

  1. Tvätta av kålen, torka ordentligt. Ta bort den hårda stjälken och bryt kålen i lagom stora bitar. Lägg allt i en bunke och bland om med oljan och salt och chili . Sätt på ugnen på 200 grader, lägg grönkålschipsen på en ugnsplåt med papper på. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Passa noga så de inte bränns.

IMG_3292