En middag som är snabb att laga men med det där lilla extra.
Ofta finner jag inspiration i årstiden vi lever i just nu när det är dags för veckoplanering. Jag lagar så långt jag kan med grönsaker som finns att skörda i Sverige. Favoriten är grönkålen som är jättefin och det kommer den vara länge eftersom den klarar frostnätter. Så nu är det bara att ”passa på” att frossa i kål. Det finns så mycket du kan göra med grönkål.
GRÖNKÅLSPESTO MED VALNÖTTER
- 2 dl färsk strimlad grönkål
- 1 dl valnötter
- 1-2 skalade vitlöksklyftor
- 1 dl riven ost, en gammal ostkant funkar fint
- 1 1/2 dl rapsolja eller olivolja
- 1/2 citron
- salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
Mixa grönkål, valnötter, vitlöksklyftor och ost. Späd med rapsolja. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Förvara i en burk i kylen. Håller sig ca 1 vecka i kylen.