Grönkålspesto

nov 5, 2019 | Pasta, Vego

En middag som är snabb att laga men med det där lilla extra. 

Ofta finner jag inspiration i årstiden vi lever i just nu när det är dags för veckoplanering. Jag lagar så långt jag kan med grönsaker som finns att skörda i Sverige. Favoriten är grönkålen som är jättefin och det kommer den vara länge eftersom den klarar frostnätter. Så nu är det bara att ”passa på” att frossa i kål. Det finns så mycket du kan göra med grönkål.

Grönkålschips.

Grönkålschips med sourcream.

GRÖNKÅLSPESTO MED VALNÖTTER

  • 2 dl färsk strimlad grönkål
  • 1 dl valnötter
  • 1-2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost, en gammal ostkant funkar fint
  • 1 1/2 dl rapsolja eller olivolja
  • 1/2 citron
  • salt & peppar

GÖR SÅ HÄR

Mixa grönkål, valnötter, vitlöksklyftor och ost. Späd med rapsolja. Smaka av med  pressad citron, salt och peppar. Förvara i en burk i kylen. Håller sig ca 1 vecka i kylen.

IMG_2737