Så fort våren gör entré så blir jag sugen på att rensa, vare sig det är källaren, garderoben eller i frysen. Idag ska jag ta tag i frysen. Jag såg redan igår att jag hade tre halvfulla påsar med gröna ärtor. Vi kör en ”torsdag” på en tisdag. Det kommer bli grön ärtsoppa till middag och sen pannkisar till dessert. Grönt är skönt helt enkelt. Rensa du med och se vad spännande middag du kan hitta i frysen. Lycka till!
Grön ärtsoppa
Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
1 st gul lök, finhackad
500 g gröna ärtor
1 l hönsbuljong
3 dl vispgrädde
1 dl färska myntablad
2 msk färsk mejram
100 g rimmat fläsk
100 g smulad getost, t ex chèvre
Gör så här
1. Fräs löken mjuk i smör.
2. Tillsätt ärtor och buljong, koka upp och tillsätt grädde.
3. Koka upp igen och mixa soppan grön, gärna i mixerkanna, tillsammans med hälften av örterna.
4. Strimla fläsket och stek det knaprigt, låt rinna av på papper.
5. Häll upp soppan och toppa med mynta och stekt fläsk samt smulad getost.
Receptet kommer från www.recept.nu och är skapat av Tommy Myllymäki.
Bilden kommer från http://www.halsa2020.se/