Festa till det med saftiga vegetariska biffar med morötter och halloumi. Passa på att göra många ifall ungarnas kompisar kommer på middag. Det här är en favorit. Servera gärna med ett gott ris eller bulgur och ruccola för den kryddiga smakens skull. Smaklig spis!

Halloumi- och morotsbiffar med avokadosalsa
Ingredienser till 4 pers.
250 g morötter
200 g halloumiost
2 ägg
0,25 dl panko, japanskt ströbröd + 2 msk, eller vanligt ströbröd
Avokadosalsa
2 avokado
1 dl creme friache
0,5 citron
0,5 dl gräslök, finhackad
0,5 dl basilika, finhackad
1 krm salt
Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna. Grovriv morötter och halloumi på rivjärn. Blanda med ägg, 1/4 dl panko och 1 krm peppar.
Forma morotsblandningen till biffar med oljade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 2 msk panko och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Avokadosalsan: Blanda samman alla ingredienser till avokadosalsan och servera till biffarna.
Servera gärna med ett gott ris eller bulgur och ruccola för den kryddiga smakens skull. Smaklig spis!