Hamburgare med feta!

maj 22, 2014 | Kött

Yr visar fint väder och sköna temperaturer. Tända grillen är numera ett självklart inslag på balkonger, i trädgårdar och på stranden. Man kan känna lång väg om det är någon som grillar. En av mina favoriter på grillen är vattenmelonen, låter det konstigt? Prova och servera tillsammans med fetaost, citron och lite riven mynta. Så gott. En annan given favorit är den klassiska hamburgaren. Eftersom veckans annonsblad bjuder på hamburgare så tänkte jag bjuda på lite sköna tillbehör som jag hittat i kokboken ”Hamburger Gourmet”. 

Till 4 pers behöver du:

4 hamburgerbröd, 4 hamburgare. Garnering: 80 g fetaost, 1 tomat, 1/2 knippe gräslök, saften av en citron. Sås: 1 dl crème fraiche, lite mynta, ca 60 g, 1 nypa salt, 1 nypa svartpeppar.

GARNERING: Skär tomaterna i små tärningar och hacka gräslöken. Kör fetaosten i micron i ca 20 sekunder så att den blir mjuk. Blanda tomat och feta. Salta och peppra. Tillsätt gräslök och citronsaft.

SÅS: Hacka myntan. Blanda ner den i crème fraiche. Salta och peppra.

BIFFARNA: Grilla biffarna tills du är nöjd med resultatet.

MONTERING: Dela bröden mitt itu och rosta dom 2 minuter under grillen. Dom ska inte bli brända så passa noga. Bred myntasås på underdelarna av bröden. Montera sedan hamburgarna enligt följande: Brödunderdel, biff, ytterligare ett lager med myntasås och därefter tomat-fetablandningen. Lägg till sist på överdelarna av bröden. Lycka till och smaklig spis!

shutterstock_62174230