Hamburgare med picklad rödlök!

feb 24, 2017 | Gott och blandat, Kött, Vego

Hamburgare passar perfekt en utflyktsdag eller till helgen. Ett tillbehör som jag ofta har i kylen är picklad rödlök. Den är otroligt enkel att göra och gott till så mycket. Jag har en son som älskar att ha den picklade rödlöken som till smörgåspålägg. Den blir väldigt mild och fin i smaken när den fått stå i lagen några dagar. Om man har gjort en stor omgång så är det trevligt att ge bort. Lycka till!

Picklade rödlök

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2-3 rödlökar beroende storlek

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

IMG_1007