Jag försöker tänka till när jag handlar mat. Med det menar jag att det ska vara gott, nyttigt och helst av allt ekologiskt. Förra veckan köpte jag 5 kg morötter och annat gott, nu är det bara 1 kg kvar av morötterna. Så den här veckan har besått av många olika rätter på morötter. Barnen har fått med sig morötter till skolan istället för frukt. Det är kul att behöva tänka till och använda det man har hemma i sitt skafferi eller frys. Använda fantasin. Jag blir lika förvånad varje gång jag lagat en middag och mättat alla magar i familjen med varor jag inte trodde jag hade. Det är skönt att äta rent ur skåpen för annars blir bara varorna gamla. Nästa gång man går och handlar känns det härligt att få fylla skafferi, kyl och frys med nya varor. Idag blir det en ny laddning med mat. Ser fram emot färska aprikoser och goda nötter. Barnen är nog ganska nöjda med morötter ett tag. Här kommer ett skönt helgtips på en middag som gör att du kan pyssla med annat. Smaklig spis!
Antal portioner: 8-10
Ingredienser
Pulled pork
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
Till servering
Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
Grillad majs
Cole slaw
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Skölj och torka köttet.
3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
5. Lägg i köttet.
6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören. Receptet kommer från Liselotte Forslin.