Hanna är fånge på fortet!

feb 6, 2015 | Fågel

Ikväll ska jag kolla in syrran som är fånge på fortet. Barnen är förväntansfulla om deras moster kommer få träffa ormar och spindlar. Själv känns det som att jag har varit en fånge i mitt eget hem under några veckor med influensa där alla i familjen avlöst varandra. Igår släpptes jag fri och kunde åka och träna. Det var en fröjd att få lyfta en skivstång igen och känna svetten lacka lagom.

Det är fredag och då brukar jag vilja att middagen ska gå hyfsat snabbt. Jag har ett kanonbra tips på recept!

v 5 2015

Måndag

Grillad kyckling med rostad sötpotatis

Starta veckan med en enkel rätt där du kommer hinna läsa några sidor i en bok, hänga en tvätt eller bara sitta ner en stund, det är ju trots allt början på veckan. Jag har blivit så bra kompis med sötpotatisen så nu har jag den alltid hemma. Efter det här receptet kommer du kanske känna likadant. /Lina

Kycklingklubba med ingefärsmarinerad sötpotatis

4 personer

Tid: Ca 40 min

Ingredienser:

4 st färdiggrillade kycklingklubbor

800 g sötpotatis

1 msk färsk ingefära, riven

2 vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar

2 msk olivolja

200 g fetost

En näve blandsallad

½ granatäpple

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala eller skrubba sötpotatisen och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt.
  2. Skala ingefära och vitlök och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda runt potatisklyftorna med ingefära, vitlök och olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen på ca 20-30 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Under tiden kan du njuta av en bra bok eller bara andas.
  3. Om du önskar kycklingklubborna varma så är ett tips att lägga in klubborna i ugnen under de sista 10 minuterna.
  4. Lägg upp klyftorna på ett vackert fat, blanda runt med salladen. Smula fetaost över och ringla över lite olivolja och flytande honung om du råkar ha det hemma. Toppa med granatäpplekärnor från ett halvt äpple (den andra halvan behöver du imorgon). Servera salladen tillsammans med kycklingen. Smaklig spis!

 

(null)

(null)