Snabblagad kycklingrätt som går hem hos stora och små. Kul att servera och äta i salladsblad. Förbered gärna genom att lägga kycklingen i marinad så är den bara att steka på när det är dags. Det tar bara några minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaklig spis!
Ingefärsglaserad kyckling. Receptmakare är den fantastiska Anna Bergenström.
Till 4 pers behöver du:
- 3 stora kycklingfileér
- 2 msk finhackad eller riven ingefära
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes, 3-4 msk honung
- 2 msk soja
- 3 msk neutral olja eller olivolja
- hackade jordnötter
- gröna salladsblad
- 1 lime i klyftor
- Ev ris
Hacka eller, ännu lättare riv skalad ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin om den ska vara med. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja. Skär kycklingköttet i bitar eller strimlor och lägg dem i en ganska liten skål, häll på marinaden så den täcker någorlunda. Rör om. Låt dra ca 1 timme innan det hela wokas 3-4 minuter. Kycklingköttet ska bli genomsökt. Eller pensla hela kycklingfileér generöst med blandningen, och låt marinera minst 1 timme innan köttet först bryns i stekpanna och sedan lagas i ugnsform i 200 grader ca 20 minuter. Servera kycklingen i salladsblad tillsammans med jordnötter och pressad lime. Önskas kolhydrater, servera lite ris till.