Happy friday!

okt 9, 2015 | Fågel

Tryckte precis på nån knapp som gjorde att hela min text precis försvann, men jag försöker igen. För en minut sen kände jag mig så glad men nu kanske gladheten försvann något i och med att texten försvann. Men förutom det så är det en bra dag. Solen skiner, jag har lyft tungt, hittat nya spännande recept, sett en söt hundvalp som heter Lasse Kongo. Igår firade vi av en 10-åring med frukost på sängen och paketöppning. Senare på eftermiddagen kom delar av släkten och åt middag tillsammans med oss. Födelsedagsbarnet önskade sig ”Ingefärskyckling med lime och jordnötter” vilket den goda mor jag är serverade. Tittade efter vad hon åt förra året på sin födelsedag och det visade sig vara precis samma rätt. Men igår hade hon ändrat desserten till glass istället för kanelbulle. Klokt med en förändring i taget.

Ingefärsglaserad kyckling. Receptmakare är den fantastiska Anna Bergenström.

Till 4 pers behöver du:

3 stora kycklingfileér, 2 msk finhackad eller riven ingefära, 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 tsk chiliflakes, 3-4 msk honung, 2 msk soja, 3 msk neutral olja eller olivolja, hackade jordnötter, gröna salladsblad, 1 lime i klyftor.

Hacka eller, ännu lättare riv skalad ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin om den ska vara med. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja. Skär kycklingköttet i bitar eller strimlor och lägg dem i en ganska liten skål, häll på marinaden så den täcker någorlunda. Rör om. Låt dra ca 1 timme innan det hela wokas 3-4 minuter. Kycklingköttet ska bli genomsökt. Eller pensla hela kycklingfileér generöst med blandningen, och låt marinera minst 1 timme innan köttet först bryns i stekpanna och sedan lagas i ugnsform i 200 grader ca 20 minuter. Servera kycklingen i salladsblad tillsammans med jordnötter och pressad lime. Önskas kolhydrater, servera lite ris till.