Hasselbackspotatis!

feb 11, 2020 | Vego

Hasselbackspotatis!

Du behöver:

  • 8-12 potatisar
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • matfett, till formen

Gör så här

Potatisarna ska skivas tunt, men inte helt igenom. Om du lägger potatisarna i en träsked hindrar den kniven från att sjunka för djupt. Välj fast potatis till den här rätten.

  • Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.
  • Servera gärna hasselbackspotatisen till en god köttbit, kyckling, vegobiffar m.m.