Idag fick hade jag en medhjälpare i köket som knäckte ägg och vispade i turbofart. Pannkaka var längesedan vi lagade till så idag blev det en klassisk ugnspannkaka. Men ärligt talat vet jag inte vad Sven gjorde med smeten för så här hög har vår pannkaka aldrig blivit. Han kanske hade i en hemlig ingrediens när jag vände bort blicken för en sekund. Eller var det kanske äggskalen som lyfte i ugnen. (för det blev nog ett och annat som vispades med)
Här kommer recept på klassisk ugnspannkaka! Jag kan dock inte garantera höjden på pannkakan.
För fyra personer behöver du:
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 msk smör
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid – låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.