Hemgjord blåbärssoppa!

mar 7, 2017 | Dryck


Kan du inte riktigt släppa Vasaloppet än eller bara vill ha ett gott råd på ett bra mellanmål har jag det bästa receptet. Koka egen blåbärssoppa. Det är hur enkelt som helst och går snabbt att göra. Det är gott att toppa med kokosgrädde och nötter. Testa och dröm dig dig skidspåren runt Mora. Lycka till!

Hemgjord blåbärsoppa

2 portioner

  • 4 dl vatten 
  • 2 msk strösocker 
  • 225 g frysta blåbär 
  • 1 msk majsstärkelse

Till servering: Kokosgrädde, nötter eller frön.

Gör så här:

  1. Koka upp vatten med sockret tills det löses upp. Tillsätt blåbären. Koka upp och sjud i ca 5 minuter.
  2. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner. Låt soppan koka upp, mixa den ev slät med stavmixer. Låt svalna.
  3. Servera blåbärssoppan med kokosgrädde och nötter.

Såhär gör du kokosgrädde: Receptet kommer från Under vårt tak.

Hemligheten är att ALLT måste vara kallt!

Så här gör du

  • Ställ kokosmjölken som du ska vispa i frysen i 1 till 1,5 timme (OBS mjölken ska inte frysa till en klump utan bara bli riktigt kall) innan du vispar den
  • Ställ in skålen och visparna du ska använda i kylskåpet samtidigt
  • När kokosmjölken blir kall så skiljer sig vattnet från grädden i kokosmjölken och det är enbart grädden du ska använda
  • Ta ut kokosmjölken ur frysen, OBS skaka den inte
  • Klipp upp förpackningen och ös över den tjocka och krämiga kokosgrädden i den kalla skålen. Du märker när du når vattnet, då blir färgen gråaktig, detta ska du INTE använda (spara till t.ex. brödbak eller liknande)
  • Vispa nu kokosgrädden härligt fluffig.
  • Smaksätt eventuellt med lite äkta vanilj.

IMG_1058