Höstlovspyssel – Det går lika bra med selleri!

okt 25, 2013 | Okategoriserade

Idag vaknade jag av vinden. Det blåste som tusan och när jag skulle släppa ut hönsen som vanligtvis kommer ut på en gång tvekade dom länge innan dom trippade ut i blåsten. Nu sitter dom skyddat under vår gran och värmer varandra. Jag älskar hösten med alla färger, högre luft, det är ok att få vara inne. Jag blir alltid extra pysselsugen på hösten. Jag vill torka äpplen, trä rönnbär på ståltråd som jag kan hänga upp på dörren eller i julgranen, ta in löv som jag kan pressa och sedan pyssla med, samla kottar och kastanjer. När jag rensade i mina tidningar igår så hittade jag ett roligt ”pysselrecept” som passar både vuxna och barn. Perfekt att göra på höstlovet. Lycka till och smaklig spis!

Av selleri kan du göra senhöstens vackraste rosor. Stämpla kärleksbrevet, gratulationskortet eller presentpappret med sellerirosorna.  

Pysselreceptet kommer från Bettina Pederson/Pure Public (101 nya ideér)

Ps. Om det blir någon selleri över så kan du göra en god sallad på ”resterna”.

Gör så här: Skär selleri i ca 1 cm stora bitar, pressa över lite citron, ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Om du råkar ha en avokado hemma gifter den sig väldigt bra med sellerin och citronen. Skär ner bitar av den isåfall och blanda runt. En av mina favoritsallader!

Pysselrecept

Du behöver: Bladselleri, röd och rosa stämpelfärg (finns i bokhandeln), styvt papper och kuvert, valfritt blivande presentpapper, en gammal tidning, kniv.

Gör så här: 

1. Skär av sellerin. Om du tar av den nere vid roten blir det stor rosor, ju längre upp du skär desto mindre blir blommorna.

bild 1 (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bild 2 (9)

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Torka av snittytan med lite tidningspapper så att eventuell fukt försvinner.

bild 3 (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tryck sellerin mot stämpeldynan flera gånger tills du ser att den är täckt med färg.

bild 4 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Stämpla kortet, kuvertet eller presentpappret med sellerin. Låt torka!

selleri 2 selleri