Höstsallad!

nov 5, 2013 | Okategoriserade

Ljummen höstsallad! Visst låter det gott. Alla dessa fantastiska grönsaker och färger som gör denna sallad. Här är en lista på mat som är aktuell för november månad. Bra att hålla lite extra koll om man vill handla efter säsong. Smaklig spis!

Grönt

Frukt och bär

Aubergin

Björnbär

Blekselleri

Fläderbär

Blomkål

Hjortron

Broccoli

Körsbär

Bönor

Lingon

Fänkål

Nypon

Grönkål

Plommon

Hasselnöt

Päron

Jordärtskocka

Rönnbär

Kastanjer

Äpplen

Kronärtskocka

Kålrabbi

Fisk och skaldjur

Kålrot

Abborre

Lök

Abborre

Majs

Flundra

Mangold

Gädda

Morötter

Gös

Palsternacka

Havskatt

Paprika

Hummer

Pepparrot

Kräftor

Potatis

Krabba

Pumpa

Lubb

Purjolök

Långa

Rödbetor

Musslor, repodlade

Rödkål

Odlad, kravmärkt fisk

Sallad

Ostron

Savoykål

Räkor

Selleri

Sej

Spetskål

Sill/strömming

Svartrot

Vitling

Svamp

Kött

Tomat

Fläskkött

Kryddor

Fågel

Dill

Kalvkött

Dragon

Kyckling

Gräslök

Lamm

Oregano

Nötkött

Mejram

Vilt

Mynta

Timjan

Persilja

Rosmarin

Citronmeliss

Recept på Höstsallad!

1/4 rödkålshuvud, ett par nävar sköljd babyspenat, 1 knippe rädisor, tunt skurna, 1 äpple, tunt skuret, 1 knippe morötter, 1 msk pistaschnötter, 1 lite purjolök, grovt hackad.

Gör så här: 

Vispa ihop dressingen. Skär kålen fint och blanda med äpple, rädisor och spenat. Häll över dressingen och blanda salladen med händerna. Skär morötterna om de är stora och grilla dem snabbt i lite olivolja. Blanda ner dem i salladen och servera medan de är varma. Strö över lite pistaschnötter och purjolök.

bildhöstsallad