Hummer istället för oktoberfest!

okt 26, 2014 | Skaldjur

Jag ville dela med mig av den här fantastiska matupplevelsen redan i fredags men det kom andra saker emellan. Men nu äntligen är det måndag så vad passar inte bättre än att börja planera in en kväll då det ska avnjutas hummer. I fredags kom min svärmor och hämtade alla barn för övernattning hemma hos henne och svärfar. Hon lämnade kvar en stor fin hummer. Kändes lyxigt med tanke på att vårt kylskåp gapade tomt och det som var planerat till middag kunde liknas vid en kylskåpsrensning utan innehåll. Hummern var väldigt välkommen. Jag valde att gratinera den i ugnen. Galet gott! Kolla in receptet!

IMG_2712.JPG

 

Ingredienser till 4 personer

  • 2 st kokta humrar
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad rosmarin
  • rivet skal och saft av 1 st citron
  • 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Recept från Arla.