Husmorstips mot vårtor!

sep 4, 2015 | Gott och blandat

Jag har aldrig haft en vårta men nu har ena sonen en envis rackare på ena handflatan. Den ger sig inte. Jag har testat olika medel och kurer från apoteket men den biter sig envist fast. Jag sökte på nätet och hittade ett husmorstips om äppelcidervinäger. Kolla in tips!

Vill du också testa? Så här gör du:

Dränk en liten bomullsbit (Stor nog att täcka vårtan men inte mer) i äppelcidervinäger, placera bomullstussen över vårtan och sätt en bit kirurgtejp över. Låt sitta över natten, eller längre om du vill. Upprepa varje kväll. Du kommer snart märka att vårtan ändrar utseende och det kan också börja smärta (men så länge det inte är någon infektion, d.v.s  blir varmt, rött och ömt så är allt som det ska). Efter 1-2 veckor (eventuellt längre för vissa) har vårtan blivit svart och kommer då att trilla bort. Det är magiskt! Tipset kommer från Retromania.

OBS! Jag vill poängtera att du följer husmorskurerna här på eget ansvar. Inga råd du får här ersätter de råd och behandling du kan få av en läkare. Vid bestående eller allvarliga problem – ta kontakt med sjukvården!