Hyvlad zucchini med ”majo”

okt 7, 2021 | Kallt, Vego

Så enkel och så galet god. Ibland förundras man över hur lätt det är att svänga ihop en rätt som skulle kunna serveras på vilken restaurang som helst. Men det är inte så konstigt när det är Tommy Myllymäki som står bakom receptet. Bara gör den här, jag lovar att du inte blir besviken. 

4 PORTIONER
1 zucchini (ca 250 g)
3 msk kapris
2 msk citronjuice
4 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta, riven
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  • Hyvla zucchinin med mandolin eller potatis- skalare till tunna långa skivor på längden.
  • Blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Servera genast.

Historien bakom rätten: En idé jag snott från New York-krogen ABC Kitchen. Istället för att göra majonnäs av en caesardressing mortlar du rinnig äggula, parmesan, vitlök och olivolja till en ganska salt vinägrett som du sen äckvis stänker över salladen. Löjligt bra och kanske det godaste jag vet ihop med zucchini. Min variant innehåller kapris, annars bara citron, parmesan, vitlök, olivolja och salt. Om du vill ha större krämighet kan du lägga till äggula som en kul grej och röra ihop till en spräckt majonnäs.

Källa Tommy Myllymäki.