Idag har vi sommaravslutning på förskolan. Jag vet inte var våren tog vägen. Den hann ikapp mig. På avslutningen är vi ute i en änge (park) och barnen sjunger fina sånger dom lärt sig under terminen. Sedan fikar vi med en matsäck vi tagit med själva. Idag tänkte jag göra tunnbrödsrullar som jag fyller med sallad eller kirskål, färskost som jag blandat i färska kryddor, brie, salami, paprika och toppar med gräslök och solrosfrön. Sedan blir det nog en god kanelbulle till efterätt 🙂 Eftersom det är avslutning idag får barnen önska middag och idag valde dom en klassiker, pasta carbonara. När vi använder våra egna ägg så ser det ut som vi blandat i saffran pga att gulan är så gul. Här kommer ett recept! Ps. Den här veckan finns bacon med i annons bladet. http://xn--stenssons-z7a.se/erbjudanden.php
Carbonara är en pastarätt som ingår i det italienska köket. Pasta alla carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol. Rätten består främst av sidfläsk eller bacon, äggula, parmesan och svartpeppar. Wikipedia
Recept på Pasta Carbonara
2 msk olivolja, 2 ägg, 1 vitlöksklyfta, 100 g parmesanost. 1 gul lök, 1 äggula, 400 g spagetti, 2 pkt bacon, nymald svartpeppar. Tillbehör: nyriven parmesanost och persilja.
Tillagning: Ca 20 min
1. Skala lök och vitlök. Finhacka löken och skiva vitlöken. Skär baconen i små bitar. Finriv parmesan.
2. Fräs vitlöken i olja tills den är gyllenbrun. Släng bort vitlöken.
3. Fortsätt att fräsa lök och bacon i samma olja tills det får färg utan att bli bränt, ca 3 min.
4. Rör ihop ägg och äggulor med osten och svartpeppar.
5. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet. Blanda ner lök och bacon i pastan.
6. Blanda ner ägg- och ostblandningen i den heta pastan och blanda ordentligt. Krämigheten regleras genom att man häller på lite av det varma kokvattnet.
7. Servera pastan direkt med parmesan och persilja
RECEPT FRÅN