Imponerad av barnens café!

jun 9, 2014 | Bakning, Gott och blandat, Sött

I helgen har vi haft sockenloppis tillsammans med min mans föräldrar. Barnen ville ha café och hade redan i veckan hunnit göra chokladbollar. Vi bakade även rulltårta och kladdkaka som skulle serveras med grädde och jordgubbe. Vi ordnade ett bord där barnen kunde ha sitt café. Allt annat fixade dom. Plockade blommor, hade tänkt till på klädsel (klänning och förkläde), växelkassa, citronmeliss till dekoration mm. Jag är så imponerad av att dom vågar. När jag var i deras ålder stod jag på Skänninge marknad och hjälpte till att sälja brödkassar. Jag tyckte det var kul men livrädd att räkna fel. Jag minns till och med att jag grät för jag var så rädd. Lördagens loppis drog många kunder men när kassan räknades i slutet av dagen kunde vi konstatera att barnen gjort bäst affärer. Så det kommer nog bli mer caféverksamhet framöver. Här kommer recept på en kanongod kladdkaka som barnen sålde och som kommer från min kusin Marias receptbok.

café

 

Kladdkaka

Du behöver: 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 150 g smör.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Smörj en form med smör, pudra sedan formen med mjöl, formen skall ha en löstagbar kant. Grädda kakan i 35 minuter.