Jag får tidningen ”Land” i brevlådan en gång i veckan, en present från mormor och morfar. Nu kanske ni tänker att det är väl bara pensionärer och bönder som läser ”Land”. Men icke, jag läser den och jag är varken pensionär eller bonde. Jag drar säkert ner snittåldern bland deras läsare. Tidningen är riktigt bra och det är tips om allt från snigelfällor till virkbeskrivningar. Ett plus är att det brukar vara bra recept som jag ofta får inspiration av. I förra veckans nummer hade dom tema ”Överraska med inbakat”. För mig andas det 70-tal. Jag såg framför mig en smörinbakad kassler serverad med ananasringar och vitkålssallad. Här kommer ett annat recept som tilltalade mig lite mer.
Vårrullar med kyckling 4 portioner
250 g kycklinglårfilé, 2 schalottenlökar, 1/2 röd chili, finhackad, 1/2 kruka färsk koriander, 1 vitlöksklyfta, finhackad, 1 dl riven ost, salt, peppar, 4 filodegsark, 1 ägg till pensling, olja till stekning.
Gör så här:
1. Hacka kycklingköttet i små bitar. Hacka lök och chili fint. Stek kycklingen, schalottenlök, chili och vitlök i olja i en stekpanna några minuter.
2. Hacka koriandern grovt och riv osten. Ta stekpannan från värmen och rör ner koriandern och ost i kycklingröran. Smaka av med salt och peppar.
3. Ta fram filodegen och dela den i tolv bitar. Låt den deg som du inte använder vila under en lätt fuktad kökshandduk. Lägg en klick av röran på en bit deg och rulla ihop till en vårrulle. Fortsätt sedan likadant. Klistra igen vårrullarna med lite uppvispat ägg och pensla rullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda vårrullarna i 200 grader i 8-10 minuter till de fått fin färg.